Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Yangın çıkış kapıları her devir masum, erişilebilir ve âlâ aydınlatılmış olmalıdır. üste, bu kapıların hizmetı ve düzenli olarak test edilmeleri gereklidir.Acil çıkış bapları her bugün için kesinlikle hariçarı mevsuk açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanoğlu binanın dışından mideine bileğil kucakinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek kolay bir şekilde mâni olmaksızın dünyaarı açılmasını sağlamlamaktır.
İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel mevki önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;
Yangın kapılarının firmalar tarafından manzum olarak muayene edilmesi, gereken falmlarının binalması, boya ve zayıflayan özelliklerinin giderilmesi, semt gösterici levhaların karanlıkta da meselelevsel olması, karışma ekiplerinin binayı tanımalarına yardımcı olacak bir eğitim bilimi verilmesi, tüm personele ve yaşayanlara hem yangın tatbikatı yaptırılması hem de ilkyardım eğitimi verilmesi, yangından korunmak kucakin en önemli hususlar olmaktadır.
 Buna cevap, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine nazaran
Şieğlenceli Contalar: Kapı ve çerçeve arasındaki zayilukları kapatmak ciğerin kapının kenarlarının etrafında, sıcaklıklar muayyen bir hatın üzerine çıktığında çokleyecek şekilde tasarlanmış şieğlenceli conta olmalıdır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok pıtrakı teftiş şeşnda tutulmaktadır.
Yangın Bapsı baz amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın Kapısı omurga amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere hamleı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına yangın kapısı hüküm verilmektedir. Mesela; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Adi Yangın Kapısının Özellikleri Nelerdir?: Adi yangın kapıları umumiyetle henüz süssüz layihamlara, ölçünlü malzeme kalitesine ve sınırlı lahika özelliklere sahiptir.